Stränder på Teneriffa

Teneriffas stränder har mjuk, ren sand vars färg är antingen svart (från dess vulkaniska ursprung) eller gyllenbrun. De bästa stränderna enligt oss skriver vi om nedan. För mer råd och tips om stränder besök Spanienforum.se där man kan få mer personliga råd om stränderna på Teneriffa.

Los Cristianos - Perfekt för barnen

Los Cristianos är en perfekt bilfri och långgrund strand, med en vacker och lång strandpomenad. Lugnt tempo med visst mått av charm kring hamnen. Los Cristianos har också gott om hotell, pubar, barer, discon, affärer och neonljus men lugnare än Playa de las Americas nedan. Populär bland barnfamiljer då det är mycket barnvänligt.

Playa de las Teresitas - Perfekt för snorkling

Playa de las Teresitas en trevlig strand med finkornig sand importerad från Sahara, finns gott om trevliga restauranger, speciellt inom fisk och skaldjur. Barnvänligt även här.

Playa de las Américas - Bra fiskrestauranger

Stranden Playa de las Américas är drygt två kilometer lång och erbjuder en rad olika strand och vattenaktiviteter, som exempelvis volleyboll, vattenskotrar, trampbåtar mm. Stranden består av mörk lavasand som har varvats med gyllene sand importerad från Sahara.

El Médano - Perfekt för våg- och vindsurfare

Rankas som en av de 10 bästa vindsurfingställena i världen. Till den här stranden kommer man således främst för vindsurfing och vågsurfing. Således betraktas den ej då som barnvänlig då det är kraftiga strömmar i vattnet och oftast stora och kraftiga vågor. Det är en strand som oftast är mycket avfolkad.

Playa Las Arenas vid Buenavista Norte - Höga vågor

Härlig sandstrand där tidvis enorma Atlantvågor sveper in över stranden. Testa dess kraft eller håll dig till de små, lunga polerna bland lavaklädda klippor.

 Playa de la Tejita - Nakenbad tillåtet

Vacker undanskymd sandstrand som ligger nära El Médano. Detta är en av få stränder där nakenbad är tillåtet.

Ytterliggare en strand är Playa de la vistas.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar