Shopping på Teneriffa

Teneriffa, liksom de andra Kanarieöarna, är delvis ett skattefritt område. Så varor som exempelvis tobak, sprit och parfymer är billigare där än i resten av EU-länderna. Resenärer som återvänder från Kanarieöarna behandlas vid tullen som resande från länder utanför Europeiska unionen. I Santa Cruz de Tenerife ligger de allra flesta butiker på gatorna: Villalba Hervás, El Castillo, Doctor Allart, Bethencourt Alfonso och San José samt i den omgivande av Plaza de España och Plaza de la Candelaria.

Vin och mat. Ost, fikon, honung, mandel och torkad frukt är prismässigt bra köp. Rom gjord på sockerrör och honung är populär lokal alkohol från ön. Vina Norte är ett av öns bästa vin och många köper med sig en flaska Cobana som är lokal bananlikör.

Tygarbeten och broderier producerats på Teneriffa sedan slutet av 1700-talet, en trevlig butik är Casa de los Balcones i La Orotava. Broderiskolor har försäljning i Santa Cruz och Puerto de la Cruz.

Blommor är också ett populärt köp och gåva, många köper med sig en Strelitzias, s k papegojblomma med spektakulära orangea blommor, eller fröpåsar.

Flera gånger varje vecka finns marknader i Santa Cruz, Alcala, Playa de las Americas och Los Christianos. Fråga på turistkontoren vilka dagar de har öppet.

Skriv en kommentar