Shopping på Teneriffa

Teneriffa, liksom de andra Kanarieöarna, är delvis ett skattefritt område. Så varor som exempelvis tobak, sprit och parfymer är billigare där än i resten av EU-länderna. Resenärer som återvänder från Kanarieöarna behandlas vid tullen som resande från länder utanför Europeiska unionen. I Santa Cruz de Tenerife ligger de allra flesta butiker på gatorna: Villalba Hervás, El Castillo, Doctor Allart, Bethencourt Alfonso och San José samt i den omgivande av Plaza de España och Plaza de la Candelaria.

Vin och mat. Ost, fikon, honung, mandel och torkad frukt är prismässigt bra köp. Rom gjord på sockerrör och honung är populär lokal alkohol från ön. Vina Norte är ett av öns bästa vin och många köper med sig en flaska Cobana som är lokal bananlikör.

Tygarbeten och broderier producerats på Teneriffa sedan slutet av 1700-talet, en trevlig butik är Casa de los Balcones i La Orotava. Broderiskolor har försäljning i Santa Cruz och Puerto de la Cruz.

Blommor är också ett populärt köp och gåva, många köper med sig en Strelitzias, s k papegojblomma med spektakulära orangea blommor, eller fröpåsar.

Flera gånger varje vecka finns marknader i Santa Cruz, Alcala, Playa de las Americas och Los Christianos. Fråga på turistkontoren vilka dagar de har öppet.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar