Sevärdheter

Karnevalen på Teneriffa (februari - mars), denna världskända festlighet tar plats över hela ön, men den glänser med all dess prakt och storslagenhet i städerna Puerto de la Cruz och Santa Cruz . Karnevaler väcker gatorna till liv med grupper och festtåg som sjunger, dansar och firar årets Queen of the karneval och hennes kungliga följe. Puerto de la Cruz firar också de mest relevanta paraden, som är Entierro de la Sardina, ett gigantiskt festtåg som symboliserar begravningen av en krönt handgjorda sardin. För dig med stort djurintresse rekommenderar vi Teneriffas Zoo och djurpark.

Ett underbart sätt att få en känsla av Teneriffa är att se någon av de små kortfilmerna som ligger på sidan.

En annan självklar upplevelse är på Teneriffa är en utflykt till vulkanen El Pico del Teide. Du kan köra bil nästan hela vägen upp till toppen eller följa någon av vandringslederna som leder dit. En utflykt till huvudorten Santa Cruz ger dig bl.a. möjlighet att besöka spännande kyrkor och ortens arkitektur, som är en blandning av stilar från de senaste tre hundra åren, är också värd att upplevas – om du lyckas slita dig från butikernas lockande skyltfönster en stund! Santa Cruz har också en teater och flera museer, där du bland annat kan lära dig mer om öns historia, natur och konst.

Parque Nacional de las Canadas del Teide. Klättra eller åk upp för den vulkaniska toppen för en otrolig utsikt. Toppen Pico del Teide är 3 718 meter hög och det högsta berget i Spanien.

Masca. Turisterna har hittat hit, men byns läge, som ett tegeltäckt örnnäste, motiverar ändå ett besök liksom den vådligt vindlande och vackra bergsvägen hit.

La Orotava. Kanarieöarnas kanske vackraste stad. Tyst och stilla med kolonial prakt, balkongprydda fasader, en väldig katedral och prunkande grönska. Missa inte Casa de los Balcones och kulturinstitutionen Sociedad Liceo de Taoro.

Puenta del Teno. Känsla av världens ände, en känsla av det stora blå och en kompromisslös Atlant mot höga klippor. Dramatisk plats som nås via en ännu mer dramatisk väg. Bad med makalöst siktdjup.

Jardin Botanico i Puerto de la Cruz.Världens äldsta botaniska trädgård med vackra palmer, pigga ödlor och Metallica, växten alltså.

Santa Cruz de Teneriffe. Pulserande storstad med förstklassig shopping, elegant kaféliv, lummiga avenyer och ett underbart konserthus.

La Gomera. Den lilla gröna grannön är perfekt för en utflykt. Båtar avgår från Los Cristianos, ta en kopp kaffe på Transmediterraneas öppna färja och njut av flottiljerna av grindvalar och liror.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar