Om Teneriffa

Land:  Spanien  Spanien

Region: Kanarieöarna (Islas de canarias)

Huvudstad på Teneriffa:  Santa Cruz

Areal: 2035 km²
Befolkningsmängd: 887 078 (2009)

Befolkningstäthet: 436 invånare/km²

Högsta punkt: Berget Teide, 3718 meter

Kuststräcka: 237,83

Tidszon: -1

Teneriffa är en av de absolut populäraste semesterdestinationerna i Europa, med sina underbara stränder och med det perfekt jämna varma klimatet året om gör ön unik!

 

Teneriffas största inkomst är turismen men stora mängder bananer odlas framför allt på den norra delen av ön. Cirka 300 ton bananer exporteras varje år från Teneriffa och det mesta går till Spaniens fastland. Klimatet gör det också möjligt att odla mycket annat på ön, till exempel citrusfrukter, kaffe, kaktusar, meloner och avokado.

En av Teneriffas matspecialitéer är Conejo en Salmorejo som är kanin i en marinad. En annan specialitet är Papas arrugadas som är ett tillagningssätt av potatis där skillnaden mot vanlig potatis är att man kokar den i havsvatten med skalet på tills allt vatten har ångats av. Förutom många olika fiskrätter serveras även Spaniens nationalrätt paella på ön.                                                                                                      Ön har flera olika klimat. På Teneriffas nordsida och nordöstra sida är klimatet väldigt blandat. Oftast är det så att på morgonen är det helt klart sedan framåt dagen blir det mer och mer molnigt och framåt eftermiddagen blir det ofta mulet. Den södra delen av ön har fler soltimmar än den norra. På öns västra sida är landskapet bergigt vilket gör att nederbördsmängden är högre där än på andra delar av ön.

Flygplats på Teneriffa

Det finns två stora internationella flygplatser på Teneriffa. Teneriffa south, förkortas TFS och Teneriffa north förkortas TFN. Den södra flygplatsen används mest samt absolut främst bland nordiska resebolag. Avståndet  från Los Cristianos till TFS är ca 17 km, och till TFN ca 90 km.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar