När man som svensk vill köpa en bostad nere i Spanien är det alltid mycket att tänka på eftersom juridiken inte fungerar på samma sätt där nere. Om man dessutom inte kan språket så blir det ännu svårare. Då gäller det att ta hjälp. När du skall köpa, sälja eller äga bostad nere i Spanien så måste du ha juridisk hjälp av en jurist/advokat. Det är då absolut enklast om du kan hitta en bra svensktalande jurist som kan tala både svenska och spanska flytande.

Spanienforum, Sveriges största forum för svenskar i Spanien  har skrivit en gedigen artikel om de moment då man behöver juridisk rådgivning och hjälp. Läs mer om svenska jurister/advokater i Spanien via länken.

Formulär för en bra svensktalande kontakt

Spanienforum har även ett formulär där du kan fylla i dina uppgifter och bli kontaktad av en svensktalande jurist i Spanien som kan hjälpa dig att svara på frågor. Det första telefonsamtalet eller mötet är gratis. Om du väljer att bli kund hos Spanienforums samarbetspartner så får du dessutom 500 kr i rabatt om du går via Spanienforums formulär.