Planerar ni att gifta er och vill ha ett drömlikt bröllop utomlands så finns det alla möjligheter som svensk att gifta sig i Spanien. Vare sig du vill ha ett fantastiskt bröllop på stranden, klassiskt kyrkobröllop eller ett särskilt bröllopstema så är det möjligt. Teneriffa  är ett fantastiskt resmål och kan mycket väl passa in som destination för er smekmånad, det är bara ett av många tips på  bröllopsresor.

Ni kan välja både att ingå äktenskap i Spanien med en kyrklig vigsel eller borgerlig vigsel.

Svenska kyrkan i Spanien

Svenska kyrkan finns i Spanien och och kan viga er enligt svensk lag. För att det ska vara möjligt behöver båda parter vara svenska medborgare och godkännas vid hindersprövning för vigseln. För att genomgå hinderprövning behöver ni kontakta Skatteverket i er hemstad och få den godkänd.

Vill ni genomgå borgerlig vigsel går det att gifta sig vid svenska ambassaden i Madrid. Även för detta behöver ni genomgå hindersprövning vid lokala skattekontoret med det räcker med att bara en av er är svensk medborgare, då kan ni även låta kyrkan välsigna er vigsel.

brollop-strandenFundera över vilka ni vill bjuda på vigsel och bröllopsfest och planera för vilken lokal och plats som skulle passa bra till bröllop. Planera i tid och få ut inbjudningar så fort som möjligt så att alla gäster i god tid kan boka resan till Spanien. Vad vill ni bjuda på för mat och dryck, ska det vara någon underhållning och musik på bröllopet?

Kommer ni införskaffa era bröllopskläder och vigselringar i Sverige eller på plats i Spanien och Teneriffa? Behöver bruden hjälp med smink och bröllopsfrisyr så behöver ni i förväg kontakta skönhetssalonger i området. Om ni vill ha hjälp med bröllop och fest så finns det bröllopskonsulter att anlita, även svenska som är aktiva på plats i Spanien.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.