Aktiviteter

Teneriffa är en ö som bjuder på många aktiviteter för alla åldrar. Förutom många sevärdheter så finns det mycket natur (Botaniska trädgården, valskådning, papegojuppfödning) och parker som Loroparken med delfinshow och vattenparken Octopus. Det finns även möjligheter till fotosafari och guidade turer.

Teneriffa är också ett äkta paradis för vattensporter, så på de flesta stora stränder hittar man året om alla dessa vatten- och strandaktivitet, eftersom man kan hitta vind året om är vindsurfning väldigt populärt och dykning eftersom vattnet är kristallklart på många ställen och artrikedomen av allt liv under ytan är enormt stor.

Vidare finns det på Teneriffa många konstutställningar, museér och andra kulturella evenemang. Exempelvis på några här ges här under:

- Den årliga operasäsongen under juli och september i Santa Cruz, samt folklorefestivalen under sommaren.

- Teaterfestivalen i La Laguna (Teneriffas kulturella huvudstad)

- Musikfestival på hela ön med kända solister och symfoniorkestrar från hela världen. Teneriffas symfoniorkester har utnämnds till Spaniens bästa orkester och spelar på öns alla scener

- Internationell naturfilmfestival i Puerto de la Cruz.

- Musik, teater och film i La Orotava. Konserter och pjäser.

Karnevalen på Teneriffa är öns viktigaste och samtidigt roligaste evenemang som numera lockar många turister från alla världens hörn. Även om karnevalen äger rum på hela ön, så är det huvudsakligen till Santa Cruz de Tenerife man skall åka. Staden förvandlas till ett hav av dansande, maskerade människor som helt enkelt visar sin livsglädje.

Flyg till Teneriffa

För den som planerar att flyga till Teneriffa kan vi rekommendera den helt kostnadsfria hemsidan Momondo.se som jämför priser hos olika flygbolag.
Där kan du snabbt och enkelt få lista på din skärm med olika flyg och avgångar till Spanien. Sajten hjälper dig att finna de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga. Använd Momondo.se och testa om deras tjänst kan hjälpa dig.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Hotell och boende

Det finns många olika hotell att välja på i Teneriffa. Utan lite hjälp på traven kan det vara svårt att välja rätt. För att få en lista med bilder, info och recensioner/omdömen från tidigare gäster kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com.
Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information.
Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.

Skriv en kommentar